Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Окт. 12, 2018

През почивните дни водата във Видин и в още 21 села от общината ще е негодна за пиене

От ЕООД „Водоснабдяване и канализация”-Видин съобщават, че през почивните дни е предвидена есенна профилактика и дезинфекция на питейната вода, поради което тя ще е негодна за пиене и готвене през двата почивни дни. От водоснабдителното дружество уточняват, че това важи от 9 часа на 13 октомври (събота) до 17 часа на 14 октомври в неделя, както и че есенната дезинфекция на питейната вода се отнася за всички квартали на Видин, както и за още 21 села от общината - Новоселци, Слана Бара, Акациево, Рупци, Кошава, Гомотарци, Сланотрън, Кутово, Антимово, Покрайна, Иново, Капитановци, Градец, Динковица, Плакудер, Майор Узуново, Гъмзово, Калина, Тияновци, Винарово и Неговановци. 

Народният представител от БСП Елена Йончева: Беше очернена не България, а държавата на Борисов

"В международен план, България беше очернена, но не нашата България, а самият Бойко Борисов и държавата, която той създаде за последните 10 години. Самият той призна, че за три дни е чул толкова чудовищни неща за България. Те са чудовищни, но за неговото управление". Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева пред БТВ. Тя допълни, че американските медии цитират доклада на Държавния департамент на САЩ за България, където се казва, че служители на всички клонове на правителството са зависими, замесени безнаказано в корупционни практики - подкупи, сложни схеми за присвояване, нарушени поръчки и търговия с влияние. По думите й в доклада за миналата година се казва, че корупцията е свързана с големите инфраструктурни проекти.  Елена Йончева подчерта, че именно заради това, БСП е призовала това разследване да бъде международно.

Актуална информация за резултатите от работата на местната полиция бяха представени на редовния брифинг в ОДМВР-Видин

Старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин, и главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция“, представиха пред журналисти актуална информация, свързана с работата на служителите на реда в региона, съобщиха от пресцентара на Областната дирекция на МВР-Видин. Оттам допълват, че от 1 януари до 30 септември 2018 година в област Видин са регистрирани 862 криминални престъпления. За същия период на миналата година броят им е бил 884. За деветмесечието на тази година разкриваемостта възлиза на 59.86%, а за същия период на 2017 година разкриваемостта на криминалните престъпления е била 56,67%.