Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Окт. 11, 2018

Автопаркът на ОДМВР-Видин бе обновен с 33 нови служебни коли

Днес старши комисар Петър Коцин връчи ключовете на 33 нови високопроходими автомобили на служители от областната дирекция и  трите районни управления в структурата на Областната дирекция на МВР-Видин. 30 автомобила Great Wall Hover и 3 автомобила VW Tiguan, предназначени за опазване на обществения ред в граничната Видинска област, са разпределени, както следва: 18 автомобила за полицейските служители от РУ-Видин; осем автомобила за униформените от РУ-Белоградчик; пет автомобила за полицаите от РУ-Кула. По един автомобил получиха служителите от отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция и колегите им от група „Миграция“ в областната дирекция.

Полина ПАУНОВА, Дойче веле: Борисов, убийството и медиите. Записки по една реч.

Страх. 30 минути страх. Това излъчваше пресконференцията на министър-председателя Бойко Борисов, вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров. Пресконференция, на която властта демонстрира задоволство от бързо намерения предполагаем извършител на бруталното убийство на телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова. Премиерът, който традиционно в ситуации на бърза реакция от страна на неговото правителство излъчва самочувствие, този път беше изплашен. А в думите му, без особено усилие, можеше да се прочете ярост.
Борисов се луташе между язвителни коментари към присъстващите журналисти (подчертавайки поне два пъти, че сигурно и те са разследващи) и благодарности към службите.