Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Ян. 28, 2018

НП Драговитийски епископ Даниил и НП Мелнишки епископ Герасим са двамата кандидати за Видински митрополит

Днес епархийските избиратели от Видинската света митрополия с гласовете си решиха, че техни преосвещенства Драговитийски епископ Даниил и Мелнишки епископ Герасим са двамата кандидати, измежду които следващата неделя Светия синод на Българската православна църква ще определи кой да е новият Видински митрополит, съобщиха от сайта на Българската патриаршия на линк http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=254588. Оттам допълват, че на състоялия се днес епархийски избирателен събор във Видин 27 от участвалите в избора 29 епархийски избиратели са гласували за Негово Преосвещенство Драговитийски епископ Даниил, а 26 гласа е получил Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим.

Заместник председателят на Видинския общински съвет д-р Цветан Ценков в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/6MIOOAqXIGY е пълният видеозапис на интервюто със заместник председателя на Видинския общински съвет от квотата на „Единни за промяна“ д-р Цветан Ценков, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В началото на разговора той обърна внимание на факта, че при предишното си гостуване в предаването преди повече от две години е дискутирал по проблеми на Видин и общината, които не само не са разрешени, но и продължават да са актуални и днес. Което показва, категоричен бе д-р Ценков, че и политиката и на централната, и на местната власти не насочена към защитаване интересите на хората от Видин и северозападния ни край.