Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Ян. 27, 2018

С грандиозно авто-шествие видинчани предявиха правото си за магистрален път до София

Близо 500 автомобила участваха в днешното протестно шествие във Видин, което бе образувано от Гражданско сдружение „Единни за промяна“ с категоричното основно искане – незабавно решение за изграждане на магистрален път от Видин до София и построяване на тунел под Петрохан. В мразовитата съботна утрин гневните видинчани подкараха автомобилите си от „Технополис“ по продължението на булевард „Панония“, за кратко спряха на гаровия площад при паметника на Скърбящия войн, след което продължиха до крайната точка на протеста -  разклона за Дунавци при мотел „Чолакис“.

Утре гласуват за нов Видински митрополит, изборите се излъчват онлайн на официалната фейсбук-страница на Българската православна църква

Епархийските избори за нов Видински митрополит ще се проведат утре - 28 януари, в престолния град на овдовялата епархия – Видин, информират от сайта на Българската Патриаршия. Откъдето допълват, че изборният ден ще започне с отслужването на света Литургия от 9 часа, в която ще вземат участие свещенослужители от епархията начело с наместника на овакантения митрополитски престол Врачански митрополит Григорий. В 10,30 часа се отслужи трисагий на гроба на блаженопочившия митрополит Дометиан, а от 11 часа започва и избора за двамата кандидати за Видински митрополит. Кандидатската листа включва епископите: Драговитийски епископ Даниил, Белоградчишки епископ Поликарп, Агатополски епископ Йеротей, Мелнишки епископ Герасим и Константийски епископ Яков. „Ако на заседанието си на 3 февруари Св.