Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Ян. 22, 2018

В Белоградчик възродиха стародавни обичаи за Бабин ден

Водени от родолюбиви чувства за съхраняване и предаване за поколенията на традициите и обичаите, Клубът на пенсионера "Мадона" със съдействието на община Белоградчик направи възстановка по народния обичай Бабинден. По повод Деня на родилната помощ Борис Николов – кмет на община Белоградчик, отправи поздравителен адрес до д-р Румяна Цонева - началник АГО в общинската болница. Сред гостите на празника бе секретарят на общината Албена Бакалеева. В залата бяха представители на медицинския персонал на АГО от здравното заведение в града, както и акушерки от близкото минало на отделението на местната болница.
В основата на възстановката на стародавния народен обичай бе фолклорната група към Клуба на пенсионера "Пей сърце".

Видинският народен представител от БСП Филип Попов: Мотивите ни за вот на недоверие са съвсем ясни, има примери. ГЕРБ се опитват да замажат очите на Брюксел с неработещ антикорупционен закон

„Ние ясно сме описали нашите мотиви за вота на недоверие. Имаме и конкретни примери.  Ясно е на кое място е България по отношение на корупцията.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Филип Попов по БНТ. По думите му обществото налага тази тема, бизнесът също я налага. „Страната ни е на едно от последните места по борба с корупцията”, подчерта Попов и обясни, че антикорупционният закон на управляващите не е инструмент, за да се борим срещу корупцията. „Те се опитват да замажат очите на шефовете в Брюксел, че нещо се прави срещу корупцията, а в същото време реалността е съвсем друга, за което изнесохме и примери”, каза той.