Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Ян. 18, 2018

Заседание за развитието на туризма се проведе в Белоградчик

В Белоградчик се проведе работна среща на Консултативния съвет по туризъм с участието на кмета на общината Борис Николов, заместник кметът Росен Младенов, служители от туристическия информационен център, представители на туристическия бранш, Десислава Обретенова - секретар на Областния консултативен съвет по туризъм на област Видин, и  Валентина Александрова - представител на Асоциацията на екскурзоводите в България. По първа точка от дневния ред на форума бе проведен избор за секретар на Консултативния съвет поради напускането на досегашния - Илияна Стефанова. Единодушно бе подкрепена кандидатурата на Иванка Стоянова. 
Росен Младенов представи отчет за многото на брой и разнообразни по съдържание дейности в областта на туризма през 2017 година.

ВСС награди видински магистрати за активно участие в образователна програма

Трима съдии от Видинския административен съд (АС-Видин) – Нели Дончева, Николай Витанов и Биляна Панталеева-Кайзерова, както и административният секретар Даниела Пинтова, бяха удостоени с грамоти от Висшия съдебен съвет (ВСС) за активното им участие в Образователната програма през учебната 2016/2017 година, съобщиха от АС-Видин. Оттам допълват, че отличията са връчени от председателя на АС-Видин съдия Антония Генадиева като знак на признателност за проявен професионализъм, компетентност и принос за отличаването на ВСС със специалната награда на журито за 2017 година в конкурса „Кристални везни на правосъдието“ на Съвета на Европа. 
Образователната програма бе реализирана от Административен съд-Видин през учебната 2016/2017 година с учениците от 11 б клас на ГПЧЕ „Йордан Радичков“.