Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Ян. 14, 2018

Сдружение „Активно общество“: Мисията „Доброволец“ е възможна и във Видин!

Калина Сурдолова и Владислав Пардонов разбиват клишето, че във Видин няма активни млади хора. Калина е ученичка в 10 "б" клас на ППМГ "Екзарх Антим I", Владислав е ученик в 10 "в" клас на ГПЧЕ "Йордан Радичков" – двамата са част от младежкия екип, който реализира третото издание на Младежка банка-Видин, създадена към Сдружение "Активно общество". Калина, Владислав и останалите доброволци организират различни събития и акции за набиране на средства. В последствие с набраните пари ще бъдат финансирани проекти на младежи от региона. Преди една година Калина разбира за съществуването на Младежка банка съвсем случайно, всъщност, неволята я свързва с тогавашния екип на Младежката банка - девойката и нейни приятели искат да организират концерт, но се нуждаят от средства, за да осигурят озвучаването на проявата.

Три социални услуги продължават да се предоставят в Белоградчик и през тази година

Още една година в община Белоградчик ще продължат да се предоставят социалните услуги „Личен асистент“, „Социален асистент“ и „Домашен помощник“, от които се възползват общо 70 жителите на общината. От февруари 2016 година услугите са предоставяни по проект „Независим живот в община Белоградчик“, а след 1 ноември до края на 2017 година трите социални услуги са предоставяни по Постановление №137 на Министерски съвет. В края на миналата годна кметът на общината Борис Николов подписа допълнително споразумение с Агенцията за социално подпомагане за продължаване предоставянето на социалните услуги с  обща сума за годината от 198 564 лева.

Директорът на Симфониета-Видин Мирослав Кръстев в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/XU2jOn5qvvw е пълният видеозапис на интервюто с директора на Симфониета-Видин Мирослав Кръстев, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. Припомняме, че той поема ръководството на оркестъра през далечната вече 1998 година, когато бе филхармония, а тази есен за пореден път неговата концепция за развитието на Видинската симфониета спечели конкурса в условията на сериозна конкуренция с кандидати и от столицата. В телевизионното студио Мирослав Кръстев сподели своите виждания за поддържането на качествен културен продукт в град като Видин и сподели как с разнообразен репертоар може не само да запазва постоянната публика и да привлича нови почитатели на оркестъра, но и да печели с гастроли негови привърженици на сцените в Монтана, Ямбол, Лом и други български градове.