Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - 2018

Декември 31st

Кметът на община Белоградчик Борис Николов в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/8S0hgajL8sw е пълният видеозапис на интервюто с кмета на община Белоградчик Борис Николов, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия Видин в самия край на 2018 година. Разговорът с него премина в коментар на отчета за направеното от неговия екип и общинската администрация през тази година, който отчет не  само е представен пред жителите на всички населени места в общината, но и в писмен вид е раздаден на всяко семейство, придружен и от календар за новата 2019 година. Сред най-значимите успехи Борис Николов открои факта, че Белоградчик е единственият град в България, който с усилията на общинската администрация на 100% е успял да санира всички отговарящи на условията жилищни блокове и вече над 900 апартаменти са напълно обновени по програмата за енергийна ефективност.

Декември 28th

Данъчните декларации са публикувани на сайта на НАП, но подаването им започва на 10 януари

Образците на данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за облагане с корпоративни данъци са публикувани на сайта на Националната агенция за приходите (НАП), след като бяха обнародвани  в „Държавен вестник“, информират от видинския офис на приходната агенция. С уточнението, че данъчната кампания за 2019 година обаче ще започне на 10 януари заради промени в законодателството. Декларациите за доходите на физическите лица могат да бъдат подадени най-рано на тази дата - както по електронен път, така и на място в офисите на НАП. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2019 година е 31 януари, напомнят от приходната администрация.

Декември 27th

Усмихнати коледарчета посетиха офиса на НАП-Видин

С празнична премяна, усмихнати и гласовити, коледарчетата от детски футболен клуб „Дуло“ влязоха тази сутрин в офиса на Националната агенция за приходите във Видин за да поздравят служителите и клиентите на приходната агенция. С благопожелания за здраве, щастие и успехи те внесоха много празнично настроение, пресъздавайки българските традиции за един от най-хубавите празници – Коледа. Възгласите „Да бъде!” и потропването с геги огласиха салона за обслужване на НАП. Да бъдат здрави и послушни, пожелаха данъчните на малките гости и благодариха от сърце за пожеланията. Както повелява традицията, малките коледарчета получиха краваи и подаръци като благодарност за изречените благословии. 

Декември 26th

Председателят на ОбС-Видин Генади Велков: Честито и благословено Рождество Христово! Нека има топлина и уют във всеки дом и сбъдване на най-съкровените ви мечти!

 

Декември 25th

Честито Рождество Христово! 44 Паралел ви пожелава духът на святата Бъдни вечер никога да не ви напуска и да ви крепи и в най-тежките моменти!

 

Кметът на община Белоградчик Борис Николов: Честито Рождество Христово! Мир, топлина, светлина и уют във всеки дом!

 

Кметът на община Кула д-р Владимир Владимиров:Честито Рождество Христово! Нека топлината на Бъдни вечер ви сгрява и в най-трудните мигове!

 

Кметът на община Ружинци Александър Александров: Мир и радост, здраве, топлина и надежда във всеки дом! Честито Рождество Христово!

 

Председателят на „Активно общество“ Радослав Георгиев: Весело и благословено Рождество Христово! И сбъднати надежди за младите хора на Видин!

 

Декември 23rd

Малките артисти от Детския комплекс в Белоградчик изнесоха фееричен празничен концерт

Много родители и близки изпълниха до  предел салона на Народно читалище "Развитие-1893" в Белоградчик, за да видят представянето на своите деца и внуци. В спектакъла на Детския комплекс участваха всички над 60 възпитаници на танцовите състави към школата по народни танци, клубовете по аеробика и художествено слово. Освен народни танци, в програмата бяха представени и по-бързи модерни ритми.

Декември 22nd

Кметът на община Ружинци Александър Александров в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/WT-WDGugwmA е пълният видеозапис на интервюто с кмета на община Ружинци Александър Александров, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В телевизионното студио той заяви, че през втората половина на тази година в общината са довършени всички планирани дейности, заложени в строителната програма – ремонтирани са 14 изоставени сгради с цел в част от тях да се настанят представителства на различни общински и държавни ведомства, а повечето да бъдат предложени на потенциални предприемачи, каквито вече са проявили интерес да инвестират в общината. С ремонта на читалищната сграда в Ружинци, който ще приключи още в началото на следващия строителен сезон, всички обществени сгради в общината са напълно обновени, каза Александър Александров.

Декември 21st

Коледни подаръци радват малки и големи в Белоградчик

И тази година Борис Николов – кмет на община Белоградчик, и Общинската администрация не пропуснаха да зарадват най-малките граждани. Огромни заслуги и благодарности на любезните ни приятели от видинската фирма „ИВАНОВ И НЕШЕВ КОМЕРС“ ООД  в лицето на Владимир Иванов и Росен Нешев. Те за поредна година проявиха човечност и щедрост в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, като предоставиха безвъзмездно лакомства за децата.

Данъчната кампания ‘2019 започва на 10 януари

Данъчната кампания 2019 година ще започне на 10 януари заради промени в законодателството, съобщават от видинския офис на Националната агенция за приходите (НАП). Декларациите за доходите на физическите лица могат да бъдат подадени най-рано на тази дата - както по електронен път, така и на място в офисите на НАП. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2019  година е 31 януари, напомнят от приходната администрация. Годишното приключване на данъчно осигурителните сметки на фирми и граждани ще бъде извършено от НАП от 1 до 10 януари, като плащания чрез електронната система за разплащане без такси (т.нар. виртуален POS) ще се приемат до 9 часа на 31 декември 2018 година, а офисите на НАП ще приемат плащания с дебитни и кредитни карти на ПОС терминали до 13 часа на 31 декември 2018 година.

Декември 20th

Живи традиции: Коледни обичаи представиха в Белорадчик

Коледни обичаи, пресъздадени от фолклорната група при пенсионерския клуб „Мадона", оживяха в Белоградчик, където малки и големи се потопиха в атмосферата на народната традиция за Бъдни вечер и Коледа. Празникът започна с изпълнения на танцов състав от Школата по народни танци към Детски комплекс. Клуб „Млади възрожденци" при СУ „Христо Ботев" с ръководител Соня Петрова представи сценката „Сребърният ключ". Символично старата година предава ключът на новата с пожелания за успехи и берекет. Фолклорната група към пенсионерския клуб с ръководител Пенка Христова пресъздаде обичая за Бъдни вечер, когато цялото семейство се събира с много надежди здравето, късмета и плодородието да влезнат и в тяхната къща.

Добри гости коледари посрещнаха тази сутрин видинските полицаи

С празнична премяна - умихнати и гласовити, коледарите от група „Ян Бибиян“ на детска градина „Арабела” влязоха тази сутрин в Областната дирекция на МВР във Видин. Малчуганите наричаха за здраве и отправиха благопожелания за успехи. Възгласите „Да бъде!” и потропването с геги огласиха сградата на полицията. Юнаците с калпаците, както традицията повелява, получиха в дар краваи и сладкиши. Да бъдат здрави и послушни, пожелаха полицаите на малките гости  и благодариха от сърце за изненадващото посещение. Приятелството на малчуганите от детската забавачка и видинските полицаи е дългогодишно, а гостуването на коледарска група в ОДМВР-Видин през декември е утвърдена традиция.
Регионален говорител на МВР, ОДМВР-Видин