Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Септ. 8, 2017

Престижни награди получиха на фолклорни фестивали белоградчишки самодейци

Фолклорни състави от Белоградчик участваха в Национални фолклорни празници "Приморска перла" в град Приморско, които са включени в културния календар на Министерството на културата. Проявата се провежда за трета поредна година с основен организатор е община Приморско. Тридневният фестивал стартира с дефиле на всички над 1000 участници в централната част на морския град, след което следваха  изявите на съставите. Изключително успешно бе представянето на танцова формация "Калина" с художествен ръководител Ана Димитрова в съпровод на младежки духов оркестър с художествен ръководител Ангел Джунински, които представиха "Дайчово хоро" и "Дунавско хоро".

100 кг нарязан тютюн без бандерол иззеха вчера видински полицаи

Към 14,50 часа на улица ”Стара планина” в квартал”Нов път” служители от полицейския автопатрул са спрели за проверка таксиметров автомобил „Шевролет Матиз”, шофиран от 45-годишен мъж. В колата пътувал М.И. на 26 години от Видин, а на задната седалка и на пода пред нея униформените намерили девет найлонови чувала с нарязана суха маса с жълто-кафяв цвят и със специфичен мирис на тютюн. Общото тегло на нередовната акцизна стока възлиза на 100 килограма и чувалите са иззети по надлежния ред.

Заради аварии спират водата във Видин, Кула и в още две селища от региона

От 9 до 14 часа днес без питейна вода е видинският квартал "Панония", където екипи на ВиК-Видин отстраняват възникнала повреда по водопроводната мрежа, съобщават от водоснабдителното дружество. До 15 часа пък се спира водоподаването за Кула заради аварии по улични водопроводи ф80 и ф60. Аварии по водопроводи са причина за спиране на питейната вода до 16 часа и за селата Орешец и Черно поле.  От ръководството на ВиК-Видин се извиняват на своите абонати за причинените им неудобства и напомнят, че засегнатите от прекъсването на водоподаването могат да получат повече информация от денонощния дежурен диспечер на телефон 094/601023 и мобилен 0885329476.