Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Септ. 4, 2017

Над 3300 лични карти, паспорти и шофьорски книжки са издадени във Видинска област през месеците юли и август

Традиционно, през летните месеци, гишетата на сектор „Български документи за самоличност” в област Видин работят при по-голяма натовареност. Причината е в отпускарския сезон и завръщането на местните хора от чужбина през юли и август. През месец юли са били издадени 651 лични карти, 360 паспорта и 353 шофьорски книжки. Пикът е бил през месец август – тогава са издадени 915 лични карти, 626 паспорта и 444 свидетелства за управление на МПС. Независимо от натоварването през юли и август, гражданите са обслужвани ритмично, не е констатирано напрежение или продължително задържане на опашки пред гишетата. Общият брой на издадените лични карти през първото шестмесечие тази година е 3168, броят на паспортите е 1464, а на шофьорските книжки – 1881.

Над 12 000 литра минерален терпентин задържаха митнически служители на Дунав мост 2

12 450 литра минерален терпентин задържаха митнически служители на при проверка в района на Дунав мост 2, след като на 26 август мобилна група на Митница Лом спира за проверка товарен автомобил, който превозва стока от Германия за България, информират от Агенция Митници. Оттам добавят, че проверяващите са установили, че камионът превозва 12 450 литра минерален терпентин, който е акцизна стока по смисъла на чл.13, ал.1, т.2 от ЗАДС, с акцизна ставка 710 лева на 1000 литра. За товара не са представени необходимите документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове, поради което стоката е иззета, от нея са взети проби, а работата по случая продължава. 
 

 

Видинският народен представител от БСП Филип Попов: ГЕРБ предлагат имитация на борба с корупцията, ние – резултати

„ГЕРБ искат да продължат да маркират борба срещи корупцията, а ние искаме резултати. Те не предлагат истинска борба – наказателно преследване от страна на държавата”, заяви пред Нова телевизия секретарят на ПГ на „БСП за България” Филип Попов. Той коментира, че БСП е последователна в желанието си за борба с корупцията и затова няма да подкрепи законопроекта на управляващите, както не е подкрепила и този на Кунева, защото и двата не стават. Попов подчерта, че няма проблем с Конституцията по отношение на правомощията на президента и предложението на левицата той да избира председателя на единния орган на борба с корупцията по високите етажи на властта.

Адвокатските колегии във Видин и Долж изследват заетостта и мобилността на юридическите кадри

Адвокатските колегии в Долж и Видин започнаха изпълнение на методиката за  осъществяване на изследването на заетостта и мобилността на работната ръка в правната сфера, които дейности са по проект ”Трансгранично сътрудничество за обучение и мобилност в юридическата област“, който двете колегии съвместно реализират, информират от Видинската адвокатска колгия. Оттам припомнят, че основна цел на това изследване е да се идентифицират нуждите и зоните на заетост, а също и на условията, в които членовете на целевата група - студенти и завършили висше учебно заведение, ще могат да станат по-мобилни в трансграничната зона.