Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Септ. 20, 2017

21 Септември - Европейски ден без загинали на пътя. Информация за операция "EDWARD" бе представена на брифинг в ОДМВР-Видин

„Въпросите, свързани с безопасността на движение по пътищата, намаляването на броя на ранените и жертвите при катастрофи, са изключително важни за всички нас – като родители, като общество, като регион. Всяка една инициатива в този аспект е полезна, тъй като фокусира вниманието на хората към проблема и спомага за минимизирането му", заяви днес пред журналисти старши комисар Янко Янколов – директор на областната дирекция. От представената информация стана ясно, че за втора година, по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, 21 септември е обявен  Европейски ден без загинали на пътя и ще се проведе като полицейска операция под наименованието "EDWARD" - European Day Without A Road Death.

Първите проверки на данъчните за пари на каса сочат масови липси

Случаите на липсващи пари в касите на фирми, които, според счетоводните данни би трябвало да са налични, стават все повече в хода  на започналите преди 2 седмици 550 проверки на Национална агенция за приходите (НАП), информират от видинския офис на приходната агенция. Оттам допълват, че данните от счетоводните баланси на хиляди юридически лица сочат, че имат голяма сума пари в брой. Инспекторите на НАП проверяват дали  търговските дружества  и нестопанските организации не са извършили скрито разпределение на печалба. Според данните, които сами са подали в НАП, 1289 от фирмите имат в касите си по над 1 милион лева в брой.

Трима в ареста след проведена мащабна полицейска акция срещу наркоразпространението във Видинско

Вчера на територията на ОДМВР-Видин бе проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу наркоразпространението в региона. Действията на криминалистите стартирали в град Грамада. Там в имот, обитаван от С.Ц. на 27 години - криминално проявен и осъждан, полицейските служители открили 206 конопени стръка. Растенията, подготвени за сушене, били с различна дължина – от 40 до 100 см. Разследващите иззели и 7 грама суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест. Работата по случая продължава, в ОД МВР-Видин е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.  
Към 17,50 часа, в района на детска градина в квартал ”Вида” във Видин, бил засечен 16-годишен от село Гъмзово.

Светият Синод реши: наместник на Видинската епархия е НВП Врачански митрополит Григорий, Белоградчишки епископ Поликарп вече е ректор на Православната духовна академия в Пловдив

С решение от вчера, Светият Синод на Българската православна църква определи НВП Врачански митрополит Григорий (на снимката вдясно) за наместник на овдовелия Видински епархийски престол, който канонично да ръководи делата на епархията до избор на наследник на покойния митрополит Дометиан. С друго решение на Светия Синод, Белоградчишки епископ Поликарп вече не е викарий на Видинския митрополит, тъй като от днес е назначен за трети викарий на Пловидвския митрополит и ректор на Православната духовна академия “Свети Свети Кирил и Методий” в Пловдив.