Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Септ. 15, 2017

Празнично бе открита новата учебна година в община Белоградчик

15 септември – първият ден на новата учебна година, символизира стремежа на българина към духовност и просвещение. Всички учебни заведения на територията на община Белоградчик бяха подготвени и празнично украсени отвориха врати за новата 2017-2018 учебна година. Първият учебен ден е едно от най-вълнуващите събития в живота на децата, особено за първокласниците. С много усмивки, приповдигнато настроение и пъстроцветни букети започнаха тържествата в училищата на Белоградчик и село Рабиша. Сред гостите бяха кметът на общината Борис Николов и председателят на Общинския съвет Мирослава Чавдарова. Откриването на учебната година започна с церемония по издигането на националния флаг под звуците на държавния химн и традиционното посрещане на училищното знаме.

Пилотен проект за съвместен контрол на българската и румънската данъчна администрация ще стартира в Калафат

Съвместен контрол върху движението на стоки с висок фискален риск от българската и румънската данъчни администрации ще започне пилотно на румънския граничен пункт в Калафат, за което представителите на двете страни се договориха на среща в Свищов днес, информират от видинския офис на Националната агенция за приходите (НАП). Оттам допълват, че в събитието участие са взели директорът на дирекция „Фискален контрол“ в НАП Ивайло Тодоров, заместник директорът на дирекция „Данъчно-осигурителен контрол“ Пламен Димитров, директорът на ТД на НАП Велико Търново Ивайло Здравков и експерти от българската приходна агенция, ангажирани с осъществяването на контрол при внос и търговия със стоки с висок фискален риск.

Полицейските действия срещу иманярските набези обсъдиха началникът на РУ-Видин и ръководителят на археологическите разкопки в Рациария

Главен инспектор Мартин Марков – началник на РУ-Видин, разговаря с доцент д-р Здравко Димитров от Национален археологически институт с музей–БАН - ръководител на екипа, участващ в разкопките. В работната среща, проведена в районното управление в областния град, участваха още доцент д-р Иво Топалилов – заместник ръководител на екипа, и старши инспектор Деян Цолов – началник на участък Полиция-Арчар. Археологическият сезон в античния град Рациария започна в началото на седмицата, а днес главен инспектор Марков информира археолозите за действията на полицейските служители срещу иманярските набези.
Десет полицаи от участъка в селото се грижат за сигурността на жителите от общо 15 села и един град. Обслужваната от тях територия включва и пределите на античния град Рациария в землището на Арчар.

Видинчани от фейсбук групата „Ангалутне“ зарадваха деца във Видин и германския град Кобленц за първия им учебен ден (ВИДЕО)

С инициативи на две различни места – във Видин и германския град Кобленц - представители на фейсбук групата „Ангалутне“ (от ромски: хората отпред, първите) отбелязаха началото на учебната година. Видинският екип - Роза Николова, Борислав Александров и Дани Йорданова - раздадоха на всяка паралелка с първокласници ръчно изработени моливници по време на откриването на учебната година в ОУ „Епископ Софроний Врачански“ във видинския квартал „Нов път“. Организаторите заявиха, че осъзнават както вълнението, така и важността на събитието и биха искали да заявят със скромните си подаръци, че държат на образованието като общност и вярваме в способностите на всяко дете.