Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Септ. 11, 2017

Фискален контрол спря на Дунав мост 2 продажбата на 21 тона яйчен жълтък със съмнителен произход

Звеното „Фискален контрол“ в Националната агенция за приходите (НАП) пресече опит за реализиране на територията на България през ГКПП Дунав мост Видин-Калафат на 21 тона течен яйчен жълтък без сертификат, съобщиха от видинския офис на приходната агенция. Оттам уточняват, че при проверката на товарния камион, превозващ стоката, служителите на НАП са установили, че липсват документи за произхода и годността на жълтъка. Фискалните агенти са пломбирали камиона и са сигнализирали служители на Българската агенция по безопасност на храните чрез Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП. Заради липсата на сертификат здравните инспектори са наложили възбрана на стоката.

Наградиха 17 служители на РД ПБЗН-Видин за проявена инициативност, висок професионализъм при изпълнение на конкретни задачи и по случай професионалния празник, отбелязван на 14-ти септември

На тържествена церемония в сгарадата на видинската пожарна служба комисар Станислав Генчев – директор на РД ПБЗН-Видин, връчи наградите на отличените служители. Поздравления към тях отправи старши комисар Янко Яноколов – директор на областната дирекция на МВР. „Вашата професия изисква кураж, тя не търпи колебания и компромиси. Затова проявявайте воля, енергия и силен дух. Нека усилията, които полагате денонощно, винаги да получават заслужено признание и уважение”, заяви старши комисар Янколов. С „Писмена похвала” от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов е награден Ивайло Йорданов – ВПД началник на група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” на РСПБЗН–Видин.

Екипи на ВиК-Видин отстраняват днес аварии по водопроводи в 4 селища от региона

До 15 часа днес в Брегово отстраняват възникнала повреда на уличен водопровод Ф150, поради което частично е спряна питейната вода, съобщават от водоснабдителното дружество във Видин. Оттам допълват, че до същия час се спира водоподаването и в селата Ружинци и Ивановци, където екипи на ВиК-Видин работят по ликвидиране на аварии по улични водопроводи с ф100, а до 17 часа ще продължи ремонта и на авариралия водопровод с ф60 в село Цар Петрово. От ръководството на ВиК-Видин се извиняват на своите абонати за причиненото им неудобство и напомнят, че засегнатите от прекъсването на водоподаването могат да получат повече информация от денонощния дежурен диспечер на телефон 094/601023 и на мобилен 0885329476.