Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Дек. 6, 2017

С празничен водосвет и курбан отбелязаха Никулден в Белоградчик

След тържествената света литургия в храма десетки се събраха на централния площад „Възраждане" в Белоградчик, за да отбележат Никулден по името на Свети Николай Мирликийски Чудотворец - един от най-почитаните християнски светци. В съседство с коледната елха свещено иконом Рафаил – архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, отслужи празничен водосвет. Той честити празника и на всички именици и освети празничен курбан за здраве, благословение и единение на жителите на Белоградчик. Курбанът бе благодарение на съвместна инициатива на Видинска митрополия и община Белоградчик и бе приготвен от персонала на Домашен социален патронаж, а продуктите бяха дарени от ЕТ „Здравец-2000”.
Пресслужба на община Белоградчик 

Остават още 9 дни за коригиране и плащане на авансовите вноски за корпоративен данък за 2017 година

На 15-ти декември изтича срокът, в който се внася последната месечна или тримесечна авансова вноска за корпоративен данък за тази година, напомнят от видинския офис на Националната агенция за приходите (НАП). Откъдето допълват, че същевременно това е и последният срок, в който фирмите имат възможност да направят корекция на декларираните от тях авансови вноски за 2017 година, за да не надвнесат ненужно данък или за да не плащат лихви към НАП при определени несъответствия на вноските. Авансови вноски за корпоративен данък са длъжни да правят фирмите, чийто приходи от продажби за предходната година надвишават 300 000 лева. Авансовите вноски за корпоративния данък са месечни и тримесечни и се определят на базата на прогнозна данъчна печалба за текущата година.

Грейнаха светлините на коледната елха в Белоградчик

В присъствието на много деца и възрастни бяха запалени светлините на 10-метровата коледна елха в Белоградчик. Те озариха небето в центъра на града и украсиха централния площад „Възраждане“. С много трепет и вълнение малчуганите заедно с кмета на общината Борис Николов отброиха времето до запалването на светлините. Така бе поставено началото на наситената с културни събития Коледно-новогодишна програма на община Белоградчик в оставащите дни до края на 2017 година. В една от най-интересните и вълнуващи културни прояви за най-малките тази година взеха участие Минка Сурдулова и Ирина Флорова-Капелова - артисти от Видинския драматичен театър. Децата истински се радваха от представените игри и забавления, в които участваха Веселушко - помощник на Дядо Коледа, и танцьорката Джумаяма Мама.