Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - 2017

Декември 31st

Кметът на община Белоградчик Борис Николов: Честита Нова година! Нека я посрещнем с повече надежда и вяра, че утрешният ден ще е добър за всички хора в прекрасния ни град и край!

 

Председателят на „Активно общество“ Радослав Георгиев: Пожелавам на всички видинчани и млади хора от нашия край една мирна и благополучна Нова 2018-а година!

 

Видинският народен представител от БСП Цветан Топчиев: Нека Новата 2018 година бъде начало за едно по-добро бъдеще, успешно развитие и просперитет!

 

Председателят на ОбС-Видин Генади Велков: Да е честита на всички Новата 2018-а година! Нека с общи усилия да направим живота във Видин и общината по-добър!

 

Кметът на община Ружинци Александър Александров: Желая през Новата 2018-а година топлината, благополучието и надеждата да се настани във всеки дом!

 

Кметът на община Кула Владимир Владимиров: Честита и благодатна да е Новата година за всички хора в Кулския край!

 

Видинският народен представител Филип Попов: Честита Новата 2018-а година! Желая на всички хора от Видинския край да са мирни и пълни с радост идните ви дни!

 

Читалище „Цвят“ ви пожелава мир, здраве и късмет през Новата 2018-а година!

 

Офисът на НАП-Видин ви пожелава мирна, здрава и успешна 2018-а година!

 

Декември 30th

Председателят на Видинския общински съвет Генади Велков в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/NgNTGU4m-yI е пълният видеозапис на интервюто с председателя на Видинския общински съвет Генади Велков, което той даде за последното за тази година издание на предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В началото на разговора Велков, който е и регионален лидер на СДС и съпредседател на областната структура на Реформаторския блок, коментира продължаващите противоречия между партиите в българската десница на национално ниво, но в същото време даде много примери за сътрудничество им по места, което е добра основа за неминуемото скорошно обединение и в национален план.

Декември 29th

В Белоградчик отвориха врати обновените административни сгради

В заседателната зала на общинската администрация в Белоградчик се проведе заключителна пресконференция по проект „Осъществяване на енергийна ефективност в общински административни сгради - гр. Белоградчик”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. на обща стойност 606 961 лева, с които напълно са обновени сградата на общинската администрация и тази на помощната администрация. От представената на брифинга мултимедийна презентация стана ясно, че проектното предложение е било по-конкретно насочено към изпълнение на тематична ос 4 "Подпомагане преминаването към нисковъглеродна икономика във всички сектори", съгласно Общия Регламент №1303/2013.

Декември 27th

Работещи в чужбина видински роми даряват утре топли дрехи и обувки на над 40 нуждаещи се деца от Видин

След успешно организирана благотворителна кампания, проведена в градове от четири европейски държави, фейсбук групата „Ангалутне“ (от ромски: хората отпред, първите) ще облече за зимата над 40 деца в нужда от Видин, съобщиха организаторите на поредната благотворителна акция. Те допълват, че по време кампанията преди Коледа са събрани дрехи, играчки, както и над 2000 евро, които ще бъдат използвани за закупуването на зимни обувки и якета за децата. В благотворителната кампания активно са участвали свързани с Видин български семейства от Германия, Испания, Финландия, Италия, както и от България (от Видин, Монтана и София). Децата ще бъдат зарадвани утре - 28 декември, от 10, 30 часа в залата за изяви на видинската Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“.

Декември 26th

Адвокатските колегии във Видин и Долж успешно напредват в изпълнението на трансграничния си проект

Адвокатска колегия Долж  (като бенефициент) и Адвокатска колегия Видин (като партньор) напредват значително в реализацията на съвместния си проект „Трансгранично партньорство за обучение и мобилност на труда в юридическата област“, отчитат изпълнителите на проекта. Те припомнят, че неговата основна цел е да стимулира заетостта и мобилността на работната ръка в юридическата област в зоната Долж-Видин. Това се случва чрез създаването на мрежа от центрове, които ще предоставят на населението услуги по информираност и юридически консултации, както и чрез участието на целевата група от 300 лица в научни конференции на юридически теми в Румъния и България.

От екипа и доброволците на "Активно общество": Честито Рождество Христово! Здраве, щастие, късмет и успехи - лични, професионални и на общественото поприще!

На прага сме на нови 12 месеца - със сигурност те ще ни изправят пред нови предизвикателства, но и ще открият пред нас много нови възможности за развитие и просперитет. Затова нека без съжаления с усмивки на лицата и радост в сърцата изпратим 2017 година и да посрещнем 2018 година с надежда и вяра, че навлизаме в един по-хубав период от нашия живот! Нека Рождество Христово донесе във всеки дом топлина, разбирателство, уют и любов! А Новата 2018 година да е мирна, спорна и благодатна! 

Декември 25th

Честито и благословено Рождество Христово! 44 ПАРАЛЕЛ пожелава топлина и уют във всеки дом и сбъдване на най-съкровените ви мечти!