Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - 2016

Декември 31st

Видинският народен представител Филип Попов: Честита Новата 2017-а година! Желая на всички хора от Видинския край да са мирни и пълни с радост идните дни!

 

Лидерът на „Единни за промяна“ Росица Кирова: Честита, по-мъдра и по-благосклонна към всички да е Новата 2017 година! Нека през нея промените да са за по-добро и да имаме силите да го постигнем обединени и с общи усилия!

 

Кметът на община Белоградчик Борис Николов: Честита Нова година! Нека я посрещнем с повече надежда и вяра, че утрешният ден ще е добър за всички хора в прекрасния ни град и край!

 

Кметът на община Кула д-р Владимир Владимиров: Честита и благодатна да е Новата година за всички хора в Кулския край!

 

Председателят на ОбС-Видин Генади Велков: Да е честита на всички Новата 2017-а година! Нека с общи усилия да направим живота във Видин и общината по-добър!

 

Народният представител проф. д-р Вили Лилков: Честита Нова година! Имайте повече вяра в доброто и нека то да е спътник в идните дни!

 

Заместник кметът на община Брегово Николина Ванчева: Нека да е мирна за всички Новата година, благоденствие във всеки дом!

 

Кметът на Дунавци Димчо Скорчев: Желая на всички съграждани успешна 2017 година, повече късмет и топлина в семействата!

 

Лидерът на „Единни за промяна“ и на групата видински общински съветници на Гражданското обединение Росица Кирова в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/Hkr7K3gbGTY е пълният видеозапис на интервюто с лидера на „Единни за промяна“ и на групата видински общински съветници на Гражданското обединение Росица Кирова, което тя даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В началото на разговора Кирова направи своя обзорен анализ за случилото се през изтичащата година, коментирайки по-важните събития в региона и страната, които пряко оказаха  влияние върху живота на хората от Видин и жителите на Северозападния край.

Декември 30th

Лидерът на „Единни за промяна“ Росица Кирова пред "24 часа": Бедствието в душите ни...

Свидетели сме как за половин година на международен път Е-79, в участъка между Ботевград и Видин, загинаха повече хора, отколкото в трагедиите в Хитрино, Горни Лом, Мизия... В черната статистика не влизат и десетките ранени, осакатени хора, които остават да живеят с тежки травми. Материалните щети са без значение при толкова жертви на пътя. Затова въпросът ми е личен и е към всички онези, които ръководеха и ръководят държавата през последните 15 години, та до днес. Кога ще определите ден за национален траур на Северозападна България? В Конституцията ни е записано, че правителството осигурява равномерно развитие на регионите. Нещо, което сегашните управленци не направиха през своите един, два, три започнати или недовършени мандата.

Отчетно-изборно събрание проведе Народно читалище „Развитие-1893 г.“ в Белоградчик

Членовете на Народно читалище "Развитие-1893 г." се събраха на форум, за да се запознаят с отчета за дейността през периода 2014-2016 година, в събранието участваха и представители на обществеността в града. От изнесения отчет за периода стана ясно, че дейността на читалището протича в няколко направления: библиотечна дейност; любителско художествено творчество, клубове и организационна дейност. Библиотечният фонд е 56 368 тома художествена и отраслова литература, а читателите са 202. Окомплектоването на фонда се извършва посредством търговските разпространители и дарения. За периода са закупени книги на стойност 3120 лева, получени са и дарения от частни лица и Ротари клуб-София.

Декември 29th

Комисията по заетостта във Видин оцени проекти на работодатели за обучения и заетост по ОП „Развитие на човешките ресурси”

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие във Видин разгледа и класира подадените от работодатели заявки по схемите „Обучения и заетост” и „Обучения и заетост за младите хора” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП РЧР) 2014-2020 г. Заседанието се проведе днес под председателството на заместник областния управител Албена Георгиева. Комисията одобри всички подадени 71 заявки по схема „Обучения и заетост за младите хора”, която дава възможност за разкриване на работни места за младежи на възраст до 29 години. По тази схема за област Видин е определено финансиране на обща стойност 2 546 759 лева. Разгледани бяха 170 заявки по схема „Обучения и заетост”, насочена към безработни лица на възраст над 29 години.

Новите подоходни декларации вече са достъпни в сайта на НАП

Новите годишни данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративни данъци за 2016 година вече са публикувани на сайта на Националната агенция за приходите (НАП) – www.nap.bg, информират от видинския офис на приходната агенция. Оттам напомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 2 май 2017 година (30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код - ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП. Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 година, физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лева.

"Единни за промяна": Общината пилее пари за принтери под наем и шоу програми

"Необмислено, вредно и опасно". Така общинският съветник от групата на "Единни за промяна" Вардан Папикян определи действията на видинската общинска администрация по отношение разхищаването на над 200 000 лева за наемане на мултифункционални устройства за копиране, сканиране и принтиране. Случаят с обществената поръчка, заради която Видин отново стана за смях в цялата страна, стана повод Папикян да отправи и официално запитване към кмета от трибуната на Общинския съвет. В становището си общинският съветник призова администрацията към разумни действия и прекратяване на порочната практика с пилеене на средства за наеми. Папикян, както и колегите му, за пореден път заявиха недоумение, че местната власт упорито отказва да закупи собствена техника, а предпочита да заплаща високи наемни суми.

Да пренесем добротворството в делниците на следващата година - послание на видинската полиция към всички жители на региона

Днес видински полицейски служители гостуваха в Дома за медико-социални грижи за деца в областния град. Малчуганите от социалния дом получиха в дар торти и плодове от служителите на реда. Благородният жест е иницииран от полицаите от футболния отбор на дирекцията. Вчера тимът на полицията се класира трети в Коледния турнир на малки вратички,  организиран от ОФК "Бдин-1923" съвместно с община Видин и Областния съвет на БФС-Видин. В надпреварата участваха 18 отбора, разделени в 6 групи. По време на награждаването капитанът, младши полицейски инспектор Сергей Асенов, обяви, че паричната премия от турнира ще бъде дарена на Дома за медико-социални грижи за деца във Видин.