Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - 2015

Декември 31st

Лидерът на „Единни за промяна“ Росица Кирова: Партийният модел заложи капан на видинчани

За пореден път Общинският съвет във Видин показа, че няма намерение да промени досегашния партиен модел и да приеме прозрачно и отговорно управление на дунавската община. Това заяви Росица Кирова - лидер на групата общински съветници от "Единни за промяна". На последното за тази година заседание „Единни за промяна” отново внесоха предложение за онлайн излъчване на заседанията. То беше одобрено от мнозинството, но само „по принцип“. Подкрепиха го групата на вносителите и групата на БСП. Аргументите против бяха, че не е ясно колко ще струва онлайн излъчването. Общинските съветници от ГЕРБ, Реформаторския блок, ДПС, НФСБ и земеделците отхвърлиха предложението.

Декември 30th

Съветниците от БСП-Видин: Предотвратихме схема за присвояване на атрактивни имоти до „Баба Вида”

Видинските общински съветници от ГЕРБ, ДПС, РБ и земеделци отхвърлиха предложенията на социалистите за премахване на Синята зона и за прозрачност на разходите на община Видин на последното за тази година заседание на Видинския общински съвет. На него общинските съветници от БСП във Видин подкрепиха решенията за преобразуване на общинския пазар и на бившото военно поделение до замъка „Баба Вида” от частна общинска собственост в публична общинска собственост, с което се гарантира, че те няма да попаднат в частни ръце. Това съобщи на пресконференция днес председателят на групата общински съветници Димитър Велков.

Декември 26th

На Бъдни вечер: НВП Видински митрополит Дометиан и НП Белоградчишки епископ Поликарп в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/RZiKVOPPKjg е пълният видеозапис на интервюто с Негово високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан и Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, което те дадоха на Бъдни вечер за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. Двамата духовни пастири на Видинската богохранима епархия припомниха на телевизионните зрители кои бяха най-значимите за епархията събития през изтичащата 2015 година и благодариха на духовенството и православните християни от нея за тяхната съпричастност към църквата, довела до построяването на над 25 нови храмове и параклиси в селищата на Видинс-ката митрополия. НВП Видински митрополит Дометиан и НП Белоградчишки епископ Поликарп отдадоха голямо значение на духовната дейност на видинското духовенство с младите видинчани и най-вече с най-малките – децата от детските градини и училищата.

Декември 24th

44 ПАРАЛЕЛ: Тиха и благословена Бъдни вечер. Свято и озарено с надежди да е за всички Рождеството Христово!

 

Рождественски благослов от НВП Видински митрополит Дометиан

„Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение“ /Лук. 2:14/. Възлюбени в Господа братя и сестри, скъпи любомъдри поклоници  на Младенеца Христос, отново сърцата ни тържествуват и заедно с ангелите  в съзвучие с рождественския камбанен звън издигат глас пеейки и възпявайки „Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение“ /Лук. 2:14/. “По благодатта на Бог-Отец Eдинородният Син и божествено Слово Божие, Който е в недрата на Отца, единосъщен с Отца и Светия Дух, предвечният и съвършен Бог, Който е безначален, снизхожда към нас като Негови чеда, ставайки напълно човек, и извършва онова, което е по-ново от всичко ново, единственото ново нещо под слънцето” (Точно изложение на Православната вяра).

Декември 23rd

Лидерът на "Единни за промяна" Росица Кирова: Мир и радост, здраве, топлина и надежда във всеки видински дом! Честито Рождество Христово!

 

Видинският народен представител от ГЕРБ Владимир Тошев: Честита и светла Коледа, нека за всички да е мирна и благодатна новата 2016-а година!

 

Кметът на община Белоградчик Борис Николов: Светло Рождество Христово и благодатна Нова година!

 

Зам.-председателят на ОблС на БСП-Видин Димитър Велков: Честита Коледа и спорна Нова година!

 

Председателят на ОбС-Видин Генади Велков: Весела Коледа и щастлива Нова година!

 

Кметът на община Брегово Милчо Лалов: Честито Рождество Христово и благодатна Нова година!

 

Кметът на община Кула д-р Владимир Владимиров: Весело и благословено Рождество Христово!

 

Вестник "НИЕ": Честита Коледа и щастлива Нова година!

 

Николина Ванчева - председател на НЧ "Развитие"-Брегово: Честито Рождество Христово и спорна Нова година!

 

Кметът на община Ружинци Александър Александров: Светла и щастлива Коледа!