Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - 2013

Декември 31st

44 ПАРАЛЕЛ ви пожелава мирна, късметлийска и благополучна 2014-а година!

Кметът на община Брегово Милчо Лалов: Нека да е мирна и щастлива 2014-а година, благоденствие във всеки дом!

Кметът на община Макреш Иван Каменов: Спорна и благодатна да е новата 2014-а година!

Декември 29th

Отчет за втората година на управление на Герго Гергов - кмет на община Видин

Уважаеми жители на община Видин, преди една година за пръв път предложих пред вас моя годишен отчет като кмет на общината. Обратната връзка и вашата активност тогава ме окуражиха да превърнем този механизъм в традиция. Основен приоритет за мен е вие, гражданите на Видин, да бъдете информирани и с вашата съпричастност да ускорим възстановяването на Общината от тежките травми, които й бяха нанесени в миналото. Предлагам сега на вниманието ви отчета си за втората година на мандата - период, който мога да обобщя като начало на добрата промяна. Ако първата година работихме за възстановяване на доверието в Общината, то сега поставихме начало на нейното по-активно развитие. Дори и най-критичните наблюдатели признават този факт. Това още повече ни задължава в бъдеще. Активно да продължим в посока „напред и нагоре“. Защото Видин изстрада достатъчно и заслужава нашите усилия.

Декември 28th

Столично шоу „Бяла зимна приказка“ зарадва мало и голямо в Белоградчик

За втора поредна година двамата братя благодетели Милен и Тодор Бъзински подариха на малки и големи от Белоградчик представлението „Бяла зимна приказка“ за най-светлите  празници от годината. В него участваха артисти от София - едни от най-верните приятели на галерия "Снежана", която носи името на друга съгражданка, поела цялата организация по реализиране на проявата.

Архимандрит Поликарп в „Пресечна точка“ по Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

Гост в последното за 2013-а година предаване "Пресечна точка" по Телевизия Видин бе архимандрит Поликарп, а на линк http://youtu.be/P-rQQkAPx_Q можете да видите пълният видеозапис на неговото интервю. Архимандрит Поликарп – председател на Видинската и Кулска духовни околии и председател на църковното настоятелство на видинския катедрален храм „Свети Димитър“, заяви пред Телевизия ВИДИН, че апостолската дейност на повечето духовници от Видинската епархия сред хората вече има своите плодове.

Декември 27th

Видинският градоначалник откри обновеното кръстовище край поликлиниката във Видин

Кметът на Видин Герго Гергов официално откри ремонтираното кръстовище край градската поликлиника, което е един от възлите в новия градоустройствен план и вече се регулира със светофари. "Тази нова придобивка допринася за облекчаване преминаващите превозни средства към центъра на града. Нуждата от преустройството на кръстовището възникна след увеличаването на преминаващите превозни средства заради въведенто еднопосочно движение“, заяви при церемонията при откриваното видинският кмет. Той благодари на фирма „БКС-Бъдинстрой“, която качествено и само за два месеца е извършила строителните дейности.  

Декември 26th

Малоброен протест срещу кабинета "Орешарски" във Видин

Днес - ден след Коледа, по-малко от двадесет души излязоха във Видин на протест срещу правителството на Пламен Орешарски и с призиви "мафия" и "оставка" настояха за незабавни предсрочни парламентарни избори. Към недоволните от политиката на кабинета, подкрепян от новата тройна коалиция на БСП, ДПС и "Атака" се присъединиха само двама случайно минаващи през площада видинчани, а в днешния следобед центърът на Видин бе напълно безлюден.

Декември 24th

44 ПАРАЛЕЛ ви пожелава уютна Бъдни вечер и светло Рождество Христово!

Видинският народен представител Владимир Тошев: Весела и щастлива Коледа!

Кметът на Белоградчик Борис Николов: Честита и благословена Коледа!

Кметът на Кула д-р Владимир Владимиров: Честита и светла Коледа!

Кметът на Димово Лозан Лозанов: Честито Рождество Христово!

Вестник "Ние": Весела Коледа и щастлива Нова година!

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов: Весела Коледа и щастлива Нова година!