Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - 2012

Декември 31st

Герго Гергов посреща с видинчани новата 2013 година на площад „Бдинци“

Тази нощ в 23,30 часа -  в последните минути на 2012 година, кметът на Видин Герго Гергов ще изтегли на  площад "Бдинци" имената на печелившите в новогодишната томбола, след което ще поздрави видинчани с новата 2013 година. От общинския пресцентър припомнят, че официалният старт на тържествата ще бъде даден в 23 часа.

Декември 29th

Видинските народни представители от ГЕРБ се отчетоха в Белоградчик

Предновогодишна среща на видинските народни представители от ГЕРБ Любомила Станиславова и Владимир Тошев се състоя с белоградчишката общественост в Младежкия дом на града, където двамата депутати най-напред говориха за приетия по-добър държавен бюджет за 2013 година.

Белоградчишкият кмет поднови трудовите договори на 30 лични асистенти

В последния работен ден за тази година кметът на община Белоградчик Борис Николов връчи  допълнителни споразумения към трудови договори на 30 лични асистенти по Проект "Подкрепа за достоен живот” към Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Декември 28th

НАП публикува новите образци на декларациите за облагане на доходите

На интернет страницата на Национална агенция за приходите (НАП) вече са публикувани новите образци на декларациите за облагане на доходите на физическите лица за 2012 година, съобщават от видинския офис на Агенцията. Образецът отново съдържа приложения и основна част, но се попълват само онези приложения към декларацията, в които се посочва съответния вид доход. 

Декември 27th

ГЕРБ-Видин организира в събота благотворителен концерт

   

Герго Гергов и двамата видински депутати от ГЕРБ гостуваха на коледно-новогодишен празник в Дунавци

Жителите на град Дунавци отбелязват по традиция със специално тържество Коледа и Нова година, а на днешния празник им гостуваха видинският кмет Герго Гергов и двамата народни представители от ГЕРБ Владимир Тошев и Любомила Станиславова.

Гранични полицаи задържаха край Връшка чука четирима нелегални имигранти от Алжир

Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Брегово е засякъл в край ГКПП "Връшка чука" - в землището на Извор махала, четирима мъже на възраст от 21 до 38 години, съобщават днес от пресцентъра на МВР. Оттам допълват, че мъжете се представили за алжирски граждани, а по случая е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.

Декември 24th

Рождественски благослов от НВП Видински митрополит Дометиан

„Младенецът, Който лежи във Витлеемските ясли, е упование на всички земни краища“ (патриарх Вартоломей, РП – 2008 г.) Възлюбени в Господа братя и сестри, скъпи любомъдри поклоници  на Младенеца Христос, отново сърцата ни тържествуват и заедно с ангелите  в съзвучие с рождественския камбанен звън издигат глас пеейки

Декември 22nd

Цветелина Цветанова – спортист на Видин за 2012 година

Купата на Спортист №1 за 2012 г. Цветелина Цветанова от СК "Борба, самбо, джудо“ бе връчена от видинския кмет Герго Гергов по време на традиционния „Бал на спортиста“, който се проведе в залата на Симфониетата. „Както всяка година, така и тази ще изберем най-добрите сред вас, но за мен всички сте победители, защото имате воля да приемате предизвикателствата и ни карате да се гордеем с вас.

БСП-Видин се разграничи от видинския народен представител Михаил Миков (ВИДЕО)

На последното си заседание пленумът на видинската общинска организация на БСП се разграничи от народния представител от "Коалиция за България" Михаил Миков, а сред основанията на партийното ръководство са записани "проявена некомпетентност в изразената позиция срещу въвеждане на синята зона във Видин и дистанциране от проблемите на Видин и региона".

Председателят на Видинския общински съвет Пламен Трифонов: Намерихме верния път за развитието на Видин (ВИДЕО)

Вчера председателят на Видинския общински съвет Пламен Трифонов анализира работата на ОбС-Видин и оцени дейността му през първата година от мандата като много добра. „Беше много тежък период, но с течение на времето нещата започнаха да се случват – намерихме на местно ниво баланса между законодателна и изпълнителна власт, където да си поставим реални цели и да спасим град Видин.

Декември 21st

Районната здравноосигурителна каса във Видин сключи новите договори с 27 аптеки

27 аптеки във Видин и областта сключиха нови договори с Районната здравноосигурителна каса за осигуряване на лекарствени продукти, частично или изцяло заплащани със средства от здравноосигурителния фонд, през 2013 година, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Такива аптеки, извън областния град, има в: Белоградчик - 2; Кула - 2; Дунавци; Брегово; както и в селата Ново село и Кутово.

Декември 20th

Двама тинейджъри от "Нов път" плашат училище с бомба, полицията ги хваща за 1 час

Видински полицаи разкриха днес две 15-годишни момчета, които към 14,48 часа са подали по телефон 112 фалшив сигнал за поставена бомба в училището в квартал "Нов път" "Епископ Софроний Врачански", уведомиха от полицейската пресслужба. Оттам уточняват, че при огледа на училищната сграда не е открито взривно устройство и директорът е подписал декларация за продължаване на учебния процес.

Кметът Герго Гергов събира 66% подкрепа след първата си управленска година (ВИДЕО)

66% обществена подкрепа събира видинският кмет Герго Гергов след първата си година управление, показват обобщените резултати от проведената анкета „Диалог за Видин“.

Коледарчета от Основно училище „Отец Паисий” сурвакаха видинския кмет

Група от 15 коледари от училище „Отец Паисий” поздрави видинския кмет Герго Гергов в кабинета му, където четвъртокласниците изпълниха обичая „Коледуване” и изпяха традиционни коледни песни, отправяйки коледарска благословия за щастие и благоденствие.