Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - 2011

Декември 31st

Екипът на "44 ПАРАЛЕЛ" ви честити настъпващата Нова 2012 година

Да е благодатна, мирна и ползотворна Новата 2012 година за всички хора от Видин и Видинския край! Здраве и щастие да има във всеки дом!    

Декември 30th

1220 кутии контрабандни цигари иззеха видински полицаи от две къщи в квартал „Нов път”

1220 кутии цигари “BestMan” и “Merilyn” без български акцизен бандерол иззеха вчера полицейски служители. Нередовната акцизна стока е открита при претърсвания в две къщи на ул.”Синчец” във видинския кв.”Нов път”, съобщават от пресцентъра на Видинската дирекция на МВР.

Декември 29th

Гражданско движение „Аз обичам Видин” оказа обществен натиск върху кмета Герго Гергов и председателя на ОбС-Видин Пламен Трифонов за отпаднето на предложението за увеличаване на местните данъци

Първата победа на Гражданското движение „Аз обичам Видин” днес стана факт по време на заседанието на Видинския общински съвет, на който кметът Герго Гергов бе принуден от обществения натиск да оттегли предложението си за увеличаване на местните данъци. Управителят на гражданското движене  Юли Петров бе подготвил и обръщение до видинските общински съветници, но не бе допуснат до трибуната да изрази мотивите на формацията.

Видинчани победиха: кметът Герго Гергов оттегли трите си предложения за увеличаване на местните даници и такси; сформираната по интереси от председателя на Общинския съвет Пл. Трифонов абсурдна коалиция в местния парламент май се разпадна

На днешното заседание на Видинския общински съвет кметът Герго Гергов оттегли трите си предложения за увеличаване на таксата смет, местните данъци, както и за увеличаване местните такси и цени на услуги на територията на общинта. Така на практика сформираната от председателя на Общински съвет-Видин Пламен Трифанов абсурдна коалиция в местния парламент май се разпадна.

Декември 28th

Две добри новогодишни новини за Видин: депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев финализира обещанието си за осигуряване на 1 милион лева за компютърен томограф за видидинската болница, а проектът на екскмета Румен Видов се увенча с чек за 4 милиона лева

Днес директорът на МБАЛ "Св. Петка"- д- р Цветан Василев, подписа в Министерството на здравеопазването анекс към договора за субсидиране, с който на видинската болница се отпускат 1 милион лева за закупуването на модерен компютърен томограф (скенер), който бе един от поетите ангажименти на видинския депутат от ГЕРБ Владимир Тошев.

НВП Видински митрополит Дометиан обяви 2012 година за Символа на вярата

АРХИПАСТИРСКО ПОСЛАНИЕ: До игумените на епархийските манастири, честното монашество, архиерейските наместници, боголюбивите отци и христолюбивите чеда на Видинската епархийска църква.

Тони ФИЛИПОВ, д-р: Из празниците на един луд (19 – 24 декември, 2011 г.)

Много мислех дали да ви пиша днес. В главата ми едно празнично, едни камбани бият… Даже не бият, а направо думкат. Дум! Дум! Дум! Някъде в областта на слепочията. По една цар камбана от ляво и от дясно и една по-малка в тилната област. Не знам имали ли сте някога тризвън в главата си… Както и да е. То щеше да е презвън, ако между ракията и уискито бях сложил малко бира. Но този път имах волята да не сложа…

Декември 27th

Белоградчишкият градоначалник Борис Николов дарува ученици за Коледа

Кметът на община Белоградчик Борис Николов  раздаде 460 коледни пакети на най-малките възпитаници от учебните заведения в община Белоградчик – ОДЗ „Иглика”, Начално училище „Васел Левски”, Основно училище „Васил Априлов”- Рабиша, ДДЛРГ „Надежда” и  „Преходно жилище”.

Ще вгорчат ли двата пленумни скандала в БСП-Видин рахатлъка на общинския партиен лидер Пламен Трифонов?

Общинският лидер на БСП-Видин Пламен Трифонов публично демонстрира завидно самочувствие, след като издигнатият от социалистите кандидат за кмет на Видин Герго Гергов спечели (въпреки Пламен Трифонов) местния вот.

Декември 26th

43-годишен видинчанин бере душа в „Пирогов” след жескок побой на Коледа

На Коледа е жестоко пребит 43-годишен видинчанин, на който е оказана първа помощ във видинската болница, след което спешно е транспортиран в „Пирогов”, съобщиха тази сутрин от пресцентъра на столичното специализирано заведение за спешна медицинска помощ. От УМБАЛСМ „Пирогов” допълват, че мъжът е с инициали В.Ц., който е приет и настанен за лечение в клиниката по неврохирургия със счупен череп и контузия на мозъка, но няма опасност за живота му.

Декември 25th

Управниците на Видин с два новогодишни подаръка за видинчани – с по 50% увеличават размерите на такса смет и данък сгради (виж видео по темата)

От следващата година редовите видински данъкоплатци (без фирмите) ще плащат с по 50% завишени такса смет и данък сгради, гласят внесени в Общинския съвет предложения на видинския кмет. Втората новина е, че и двете кметски предложения вече са одобрени от постоянните съветнически комисии, което означава (предвид пълното единодушие в Общинския съвет), че решенията безпроблемно ще бъдат приети на насроченото за 29 декември заседание на местния парламент.

Тържествена литургия за Рождество Христово, литийно шествие и освещаване на курбан във Видин на Коледа

Тази сутрин НВП Видински митрополит Дометиан - в съслужение с Велички епископ Сионий и духовници от Видинската епархия – отслужи тържествена литургия в катедралния храм „Свети Димитър”, след което по видинските улици бе проведено литийно шествие.

Телевизия "ФАНТИ-Г": Весела Коледа и щастлива Нова година!

   

Декември 24th

ЕКИПЪТ НА „44 ПАРАЛЕЛ” ВИ ЖЕЛАЕ ВЕСЕЛА, ЩАСТЛИВА И БЛАГОСЛОВЕНА КОЛЕДА

    

РОЖДЕСТВЕНСКИ БЛАГОСЛОВ

”Твоето Рождество Христе, Боже наш, озари света със светлината на познанието” (тропар на Рождество Христово).