Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - 2010

Декември 31st

Областният управител на Видин Пламен Стефанов: Мирна и благодатна Нова година!

По повод настъпващата 2011 г., областният управител на Видин Пламен Стефанов пожелава на всички жители на региона здраве и благополучие.

Видинският кмет Румен Видов: Елате тази вечер на площад „Бдинци”, за да посрещнем заедно новата 2011-а година!

Кметът на Видин Румен Видов кани тази вечер всички видинчани и гости на града на площад “Бдинци”, където община Видин организира посрещането на 2011 година с много музика и песни, традиционна баница и вино и празнична заря. В последните минути пред 12 часа видинският градоначалник ще направи своето привествие за една по-добра и успешна година към всички граждани, след което всички заедно ще отброят последните секунди от 2010 година.

Декември 30th

Видинските депутати Любомила Станиславова и Владимир Тошев дариха деца и възрастни хора от Белоградчик

Вчера народните представители от ГЕРБ-Видин - Любомила Станиславова и Владимир Тошев, гостуваха на възрастни хора и деца в Белоградчик, които поздравиха с коледно-новогодишните празници и им поднесоха подаръци, съобщават от областния пресофис на партията.

Призракът „АБВ” отпраща самозабравилите се видински вождове на БСП в атавистичните им кошмари

Основният проблем на диктуващия ситуацията в момента т.нар. БСП-елит в област Видинска, оглавяващата всички негативни класации в България (и в ЕС), е дали след предстоящите следващата есен местни избори пак ще са на гребена на вълната в крайния Северозапад. И през следващите 4 мандатни години, ако стопляте за какво иде реч. Може би, но едва ли, пророкуват местни врачки, изповядвали се пред „44 ПАРАЛЕЛ”.

72 часа решетки за почерпен зад волана видинчанин, обраха къща във Видин

Незабавно производство е образувано срещу 34-годишния видинчанин М.Н., който е спипан през нощта в центъра на Видин да шофира лека кола “Тойота” с украинска регистрация с 2,07 промила алкохол в издишания в дрегера въздух, съобщават от пресцентъра на Видинската дирекция на полицията. Оттам допълват, че мъжът е отказал да  даде кръвна проба, след което е вкаран в ареста за 24 часа, а с постановление на Районната прокуратура е задържан за срок до 72 часа.

Декември 29th

Общинският пазар на Видин поема и градските паркинги

На днешното си заседание Общински съвет-Видин прие няколко важни предложения на кмета Румен Видов, сред които бе това за преобразуването на Общинско предприятие „Пазари”, което вече е преструктурирано в Общинско предприятие „Пазари и паркинги”.

Видинският общински съвет даде зелена улица за инвестиране на 5 млн. лева по проекта „Видинска крепостна система „Калето”

На последното си заседание за годината Видинският общински съвет гласува днес малко над 200 хиляди лева собствено дофинансиране, с което даде зелена улица на мащабния проект ”Видинска крепостна система „Калето”, по който са осигурени близо 5 милиона лева за развитието на туристически атракции във Видин.

Видинските общински съветници на поправителен днес за осигуряване на почти 5 милиона лева по проект за обновяването на крепостната система „Калето”

Само след минути започва последното за годината заседание на Видинския общински съвет, в чиито дневен ред са заложени за разглеждане и приемане на решения девет точки, сред които е тази за 15% съфинансиране на проект за 4,8 милиона лева, което предложение бе отхвърлено на миналото заседание.

Декември 28th

Екип на БТВ засне изграждането на Дунав мост 2

Завършеният близо 60% мост над Дунав при Видин-Калафат и изградените почти 50% от прилежащата инфраструктура към него засне екип на БТВ, съобщиха от информационния център „Дунав мост Видин-Калафат”. Оттам допълват, че специално пристигналият за репортажа инж.

„Видабаскет” отлага мач заради продължаващия ремонт на зала „Фестивална”

Баскетболен клуб „Видабаскет” поиска от БФБ отлагане на първия си домакински мач от новата календарна 2011 година заради продължаващия ремонт на видинската спортна зала „Фестивална”, съобщиха от ръководството на клуба.

Декември 27th

Кметът на Белоградчик Емил Цанков направи публичен отчет за своето управление през изтичащата година

В изпълнената до краен предел зала на Младежки дом в Белоградчик кметът на общината Емил Цанков направи 150-минутен публичен отчет за своето управление пред белоградчишката общественост, която бе запозната с извършената работа от общинска администрация през изтичащата 2010 година.  

Декември 26th

Иван КАМЕНОВ – кмет на община Макреш: Весела и щастлива Коледа! Нека магията на святата нощ да е вашият спътник през цялата година!

Кметът на община Димово Тодор ИЛИЕВ: Честито Рождество Христово! Мир, уют и благоденствие във всеки дом!

Декември 24th

44 ПАРАЛЕЛ ви желае вълшебна Бъдни вечер и благословена Коледа!

Кметът на Видин Румен Видов: Благословена Бъдни вечер и честито Рождество Христово!