Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - 2009

Декември 31st

От екипа на „44 ПАРАЛЕЛ”: Да е мирна, благословена и щедра за всички вас Новата 2010-а година!

                                                

Председателят на ОбС-Видин Светослав Славчев: Здраве, мир и благоденствие през Новата 2010 година!

Честита Новата 2010-а година, скъпи хора от община Видин! Желая на всички вас и на вашите семейства здраве, оптимизъм, спорни и изпълнени с добри дела светли дни, през които мечтите ви да станат сбъднатото по-добро бъдеще за вашите деца.  Нека късметът съпътства добрите ви начинания, а мъдростта да осветява верния път към желаните от вас успехи!

Кметът на Видин Румен Видов: Мирна и спорна 2010-а година, уважаеми съграждани!

Нека Новата 2010-а година бъде за всички вас – уважаеми съграждани, мъдра, благословена   и изпълнена със здраве, сили и ползотворни дела! Желая на всички вас и на вашите семейства много обич, светлина и късмет, за да преодоляваме заедно трудностите и да вървим по верния път към желаните успехи. Честита Нова година!

Областният управител на Видин Пламен Стефанов: Честита Нова година! Да я посрещнем с отворени към доброто сърца!

На вас – скъпи хора от област Видин, ви пожелавам Новата 2010-а година да е към всички вас и вашите семейства по-здрава, по-щедра и мирна, носейки във всеки дом изобилие и благоденствие.

Видинският фотограф Богомил Петров изпраща старата и посреща новата година с две фотоизложби

След по-малко от час фотографът Богомил Петров подрежда поредната и последната си за тази година самостоятелна фотоизложба, която под номер 932. Екзпозицията е под надслов „Равносметката” и съдържа 109 фотоси, с които Богомил Петров показва какви знакови събития през изтичащата 2009-а година е запечатал неговия фотообектив.

Декември 30th

Крадец задигна 10 метра кабел на „Виваком” в Боровица, във Видин заловиха пиян шофьор

На 28 срещу 29 декември в Боровица неизвестен до момента крадец е срязал и задигнал 10 метра кабел на „Виваком” от района на стопанския двор в селото. Стойността на щетата все още се установява, а по случая в РУ на МВР-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

Мъж загина на пътя край разклона за Гайтанци, от полицията търсят съдействие за установяване на самоличността му

Вчера към 17.55 часа в дежурната част на видинската полиция е получен сигнал за лежащ на пътното платно човек на около 200 метра от разклона за Гайтанци, а при огледа е устантовено, че мъжът е починал и е с нараявания по тялото и главата, като най-вероятната причина за смъртта му е вследствие на прегазване от автомобил.

Декември 29th

Приключи последното за годината заседание на Видинския общински съвет, 400 хиляди лева по-малко за чистота през 2010 година

Видинските общински съветници изпълниха докрай дневния ред на днешното си редовно заседание, което бе и последното за тази година. Работната програма от три точки - питания към кмета на община Видин, актуализация на приходната и разходната част на бюджета за тази година и приемане на план-сметката за твърдите битови отпадъци за 2010 година – бе допълнена с още две нови предложения на кмета Румен Видов.

Вчера от „Гражданска защита” отводниха над десет залети дворове, къщи и улици в селища от община Видин, днес продължават работата си във Въртоп

От „Гражданска защита”, съобщават, че вчера екипи от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Териториалната дирекция са отводнявали наводнени дворове, къщи и улици в няколко селища от община Видин.

Видински полицаи заловиха крадец на кабел и две дами, обрали гараж във Видин; бързо производство срещу шофьор без книжка от Димово

На 28 декември около 12.45 часа в квартал ”Крум Бъчваров” полицаи и служители на фирма за доставка на интернет са заловили 29-годишния видинчанин В.И. в момент, когато е пренасял в чувал около 200 метра кабел. При проверката се е разбрало, че мъжът е срязал и задигнал кабела от покрив на жилищен блок, а по случая в РУ на МВР-Видин е образувано досъдебно производство.

Днес е последното за годината заседание на Видинския общински съвет

В началото на миналата седмица председателят на Видинския общински съвет – Светослав Славчев, свика със заповед последното за тази година заседание на местния парламент, което стартира днес от девет часа.

Декември 28th

Областният управител на Видин представи приоритетите в работата си през новата 2010 г.

Възможностите за продължаване на газопреносната мрежа от Монтана до Видин и изграждането на новото трасе между Димово – Ружинци по главен път Е -79, са основните проекти, които областният управител Пламен Стефанов посочи пред видинските журналисти като водещи приоритети в работата на неговия екип през 2010 г.

Видинският кмет предприе действия за отстраняване щетите от наводнените дворове в Градец и Рупци

Днес кметът на община Видин - Румен Видов, инспектира на място състоянието на наводнените дворове в селата Градец и Рупци, след като късно вчера и тази нощ те бяха залети от придошлата река Тополовец, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Крадците, полицаите и огнеборците във Видинско не почиваха и през коледните празници

От рано сутринта вчера полицаи от Белоградчик са по следите на четирима младежи, които са източили 180 литра нафта от средното училище в града, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Видин. Органите на реда са засекли четирима апаши, трима от които са избягали, а е задържано 17-годишно момче.

Река Тополовец наводни къщи в Градец и Рупци, подпочвени води заливат дворове в квартал „Нов път”

Вчера на спешния телефон 112 са получени сигнали за наводнени дворове в Градец, Рупци и видинския квартал „Нов път”, съобщават от „Гражданска защита”.