Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - 2008

Декември 31st

"44 ПАРАЛЕЛ" ви пожелава: Да е честита, мирна и спорна новата 2009-а година!

Община Монтана спретва новогодишен купон на открито, награди очакват празнуващите на площад „Жеравица”

Тази вечер местната изпълнителна власт на Монтана спретва пищен новогодишен купон пред елхата (на снимката) на площад „Жеравица” в съседния областен град. Организаторите на проявата уточняват, че за участниците в новогодишното веселие са предвидени и награди от томболата на общината.

Декември 30th

Видинският кмет договори почти 4,4 милиона лева за изграждане на регионално депо за битови отпадъци

Вчера – 29 декември, видинският кмет Румен Видов подписа договора с Министерството на околната среда и водите за изграждане на регионално депо за битови отпадъци, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Честито! - днес общинските съветници изсурвакаха видинчани с по-висок данък сгради и по-скъпа такса смет от нагодина

Днес видинските общински съветници проведоха последно си за годината редовно заседание, на което приеха решения по всичките залегнали в дневния ред точки.

Откраднаха лека кола „Опел Астра” и обраха „Мазда”

В светлата част на деня на 27 декември неизвестен автокрадец е задигнал паркирана във видинската Южна промишлена зона лека кола “Опел Астра Караван”, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Видин. Оттам уточняват, че автомобилът е собственост на наш съгражданин и че разследването на случая е поето от РУ на МВР-Видин.

Декември 29th

Областният управител инж. Кръстьо Спасов поздрави видинските пенсионери на новогодишния им празник

Областният управител инж. Кръстьо Спасов поднесе поздравленията си към пенсионери от Видин на тържество им по случай настъпващата 2009-та година. Той бе гост на новогодишния празник на Културния клуб на пенсионера по покана на неговия председател Кръстьо Тофишев.

Видинската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу бившия кмет на Белоградчик и срещу предишния главен архитект на общината

Днес официалният говорител на Видинската окръжна прокуратура – окръжен прокурор Владислав Влашев, информира, че е повигнато обвинение срещу бившия кмет на община Белоградчик – Людмил Антов (на снимката), както и срещу главния архитект на общината през миналия мандат – Стефчо Каменов. Те са обвинени в извършване на престъпление по член 254б, ал.

Видинските данъчни затегнаха контрола на заведенията и хотелите по време на празниците

От началото на декември, включително и по време на коледните празници, инспекторите от Териториална дирекция на НАП-Видин извършваха проверки и наблюдения на заведения и хотели на територията на областта, в които се провеждат организирани тържества по повод коледните и новогодишни празници, съобщава говорителката на ТД на НАП-Видин Милена Борисова.

В Кулско спипаха 19-годишен крадец, в Раковица обраха магазин, а в Белоградчик горя апартамент

За часове вчера кулски полицаи разкриха крадеца, който в нощта срещу 28 декември е обрал кафенето в родното си село Цар Петрово, съобщават от пресцентъра на видинската дирекция на полицията.

Двама видинчани се биха с полицаи в дискотека, единият къса пагон на униформен

Вчера към 05.30 часа сутринта двама младежи от Видин заформят шумен скандал с охранителите на видинската дискотека „Силует”, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Видин. Оттам уточняват, че развилнелите се побойници – 22-годишният Д.Й. и Л.Л.

Декември 28th

Откраднаха 58 000 лева от банкомат в Бойчиновци

Банкомат в град Бойчиновци е бил разбит миналата нощ, съобщава БТА, позовавайки се на областната дирекция на МВР в Монтана. Неизвестни са откраднали наличните в банкомата 58 000 лв. Банкоматът се намира в сградата на общината в центъра на града,която не се охранява. Крадците са срязали с флекс металната каса и са задигнали парите, необезпокоявани от никого.

Декември 27th

Видинчанин пострада при пожар в дома си

71-годишен видинчанин е пострадал при пожар, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за възникнал инцидент в апартамент в ж.к. “Баба Тонка” във Видин е получен в 9,31 часа на 26 декември. В потушаване на огъня са се включили два пожарни автомобила и шест огнеборци. Най-вероятната причина за пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди.

Декември 26th

Докато двама кулски полицаи разследват катастрофа с румънски автомобил, сърбин блъска с колата си единият от тях и се опитва да избяга

Вчера около обяд двама полицейски служители от кулското Районно управление на МВР са разследвали причините за станала край Кула катастрофа с шофиран от румънец автомобил, когато сърбин блъска с „Опел Астра”-та си единия от двамата полицаи, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Видин.

34-годишен мъж от Дунавци уби 87-годишния си дядо

В информационния бюлетин на ОД на МВР-Видин от 24 декември бе съобщено, че на 23 декември в РУ на МВР-Видин е получен сигнал за починало лице в Дунавци, припомнят от пресцентъра на видинската полиция. Оттам допълват, че при извършения оглед е установено, че 87-годишният Л.Н.

Декември 24th

Видинската регионална радистанция на Българското национално радио получи вчера лицензия

Съветът за електронни медии връчи на ръководството на Българското национално радио лицензия за видинската му регионална радиостанция за Северозападна България, съобщиха от регулаторния медиен орган. Оттам уточниха, че обхватът на новия видински радиовъзел е с покритие на областите Видин, Враца и Монтана.