Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive

Април 20th, 2019

Водачът на евролистата на БСП Елена Йончева: Да отвоюваме своето достойно място в Европа

„Вече 12-та година вървим към Европа с копнеж, че България ще се доближи до тази Европа - на социалната защита, достойнство и свобода, за която всеки от вас е мечтал”. Това каза водачът на листата на БСП за изборите за Европейски парламент Елена Йончева по време на представянето на листата на левицата. Тя добави, че българинът се стреми към  Европа, в която гражданинът може да получи справедливост - и без да е приближен до властта. „Европа, където бизнесът не е подложен на рекет и можеш да получиш добро образоване, независимо от социалния си статус. В Европа, където доброто и безплатно здравеопазване е гарантирано от държавата”, каза още Йончева.

Зонален турнир по волейбол за девойки и юноши се проведе в Белоградчик

В спортната зала на Белоградчик се проведе зонален турнир-етап от ученическите игри по волейбол, в който участваха отборите на областните първенци при девойките и юношите от областите Видин, Монтана и Враца. В началото на състезанието Борис Николов – кмет на община Белоградчик, приветства всички участници и им пожела спортменско съревнование и успех на всички. След оспорваните срещи през целия ден в петък по схемата всеки срещу всеки се оформи и крайното класиране. При девойките отборът на СУ „Цар Симеон Велики"-Видин зае първото място без загуба с 2 победи, а на второ място се класира ППМГ „Академик Иван Ценов"-Враца с 1 победа и 1 загуба, третото място заеха момичетата от ФСГ „Васил Левски"-Монтана.

Април 19th

Лидерът на БСП Корнелия Нинова: Регистрирахме силна листа с ярки хора, искаме социална, икономически развита и единна Европа

„Регистрирахме силна листа. Уверени сме в победата", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след регистрацията на листата за Европейски парламент на БСП за България в ЦИК. Тя подчерта, че в листата на левицата има ярки хора, политически и граждански ангажирани и най-важното - доказали се в професионалния и жизнения си път, че са защитавали винаги българския интерес и са професионалисти. Нинова допълни, че сред кандидатите на БСП има финансисти, лекари, хора от образователната система, работили по европейски фондове, сигурност и отбрана. „Изпращаме в Европейския парламент специалисти, които, освен да пазят българския интерес и да го защитават в общия ни европейски дом, ще се борят и по секторните политики -  животът на национално равнище в България да се подобри чрез европейската обща политика", каза още тя.

Април 17th

Митничари и гранични полицаи задържаха на Дунав мост 2 над 13 килограма метамфетамин

13,665 килограма метамфетамин задържаха митнически и гранични служители в района на Дунав мост 2 Видин-Калафат на 12 април тази година, съобщават от пресофисите на Агенция Митници и Софийска апелативна прокуратура. Наркотичното вещество е открито след сканиране с рентген в специално изграден тайник, разположен зад задната броня на лек автомобил „Пежо“ с  българска регистрация, напускащ България. След демонтаж на бронята митническите служители извадили от тайника 14 пакета, обвити в бежово тиксо и съдържащи 13,665 килограма бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин. Водачът на автомобила – П.М., признал, че сам изградил тайника и сложил в него наркотика.

Април 15th

НАП търси 7 фискални инспектори за отдел „Оперативни дейности“-Велико Търново, трима от които да работят на Дунав мост 2

Национална агенция за приходите (НАП) търси седем служители за отдел „Оперативни дейности“-Велико Търново, трима от който ще работят на ГКПП „Видин-Дунав мост 2“, информират от видинския офис на НАП. Оттам уточняват, че Агенцията е обявила конкурс за длъжността „инспектор по приходите”, които ще работят в екип в условията на 24-часов непрекъснат режим на работа и ще извършват фискален контрол. Конкурсът за свободните работни места ще се проведе на два етапа. На първия участниците ще решават тест, чиято цел е да се установят професионалните им знания. Допуснатите до втория етап ще преминат през интервю.
Работата на инспекторите във фискалното звено е свързана с физически и документален контрол на стоки с висок фискален риск.

Април 14th

Кметът на община Ружинци Александър Александров в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/H71-rqSv6Mk е пълният видеозапис на интервюто с кмета на община Ружинци Александър Александров, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В началото на разговора той подчерта, че тази година общината разполага с най-високия си бюджет в сравнение с предишни периоди, както и че отпуснатите средства за капиталови разходи са с внушителен размер, което ще позволи както за довършването на започнатите строителни дейности, така и за реализирането на нови строително-ремонтни дейности. Истинска гордост за Александър Александров е новата детска градина в Бело поле, която вече е с покрив и е готова в груб строеж, а това лято предстои да бъде напълно довършена и обзаведена с необходимото, а мечтата му е още през есента да отвори врата за малките си бъдещи възпитаници.

Април 13th

От НАП подсещат 40 000 земеделски производители да декларират доходите си до 30 април

Земеделските стопани декларират доходите си от миналата година до края на април, а задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася за всички земеделски стопани – регистрирани или нерегистрирани като земеделски производители, предупреждават от Националната агенция за приходите (НАП). Оттам уточняват, че в декларациите, освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция,  се обявяват и субсидиите, получени от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Земеделците могат да проверят точния размер на изплатените им суми през 2018 година от ДФЗ на адрес https://seu.dfz.bg/seu/f?p=727:8160:::NO:8160 като електронната справка е достъпна с ЕГН.

Април 12th

Председателят на Видинския окръжен съд Васил Василев в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/Iz6fDmNseM8 е пълният видеозапис на интервюто с председателя на Видинския окръжен съд Васил Василев, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В телевизионното студио той сподели оценката си за работата на Видинския окръжен съд (ВОС) и трите районни съдилища от съдебния окръг през миналата година и припомни, че в отчетния доклад тя е квалифицирана като много добра. Тази висока оценка, подчерта съдия Василев, е дадена както от ръководството на висшестоящия Софийски апелативен съд, така и от ръководните органи на българската съдебна система. Председателят на ВОС, чиито втори и последен мандат на този пост изтича през това лято, информира, Окръжен съд-Видин и районните съдилища във Видин, Кула и Белоградчик са кадрово обезпечени както със съдии, така и с необходимите съдебни служители.

Април 11th

ВиК-Видин предупреждава: От събота сутринта до неделя вечерта водата във Видин и в още 21 села ще е негодна за пиене

От „Водоснабдяване и канализация”-Видин ЕООД уведомяват населението на Видин и на още 21 села от Видинско, че от 9 часа в събота (13 април) до 17 часа в неделя (14 април)водата от канализационната мрежа няма да е годна за пиене поради извършване на пролетна дезинфекция на водата и водопроводите. Освен във Видин, водата ще е негодна за пиене и в селата Новоселци, Слана Бара, Акациево, Рупци, Кошава, Гомотарци, Сланотрън, Кутово, Антимово, Покрайна, Иново, Капитановци, Градец, Динковица, Плакудер, Майор Узуново, Гъмзово, Калина, Тияновци, Винарово и Неговановци, допълват от водоснабдителното дружество във Видин. 

Април 10th

Видинският депутат от БСП Филип Попов: Антикорупционният закон е променян повече от закона за движението по пътищата, в дъното на този корупционен модел е Бойко Борисов

„Антикорупционният закон се променя всяка седмица или през седмица и след закона за движение по пътищата е най-променяният закон. Това показва неговата несъстоятелност и негодност да изпълни това, за което е създаден", заяви пред БНР секретарят на ПГ на „БСП за България" Филип Попов. Той обясни, че парламентът, определяйки антикорупционния състав на органа, стига до абсурдната ситуация, именно този състав да следи за неподкупността на избиращия го. „Това е като работодателят да назначи работник, който да следи за лоялността на собствения си работодател. Това е абсурдно. Ние предложихме друг модел, който не беше приет", обясни Попов. Той добави, че левицата иска да се промени законът. „Няма никакво желание на управляващите да направят нещо в тази посока. Очевидно е, че статуквото е изгодно за тях.

Април 9th

Трудова борса се проведе в Белоградчик

В Белоградчик се проведе традиционната трудова борса, организирана от Дирекция „Бюро по труда", а целта на проявата бе да се даде шанс на регистрираните безработни лица да се срещнат с предприемачи и работодатели, както и да проучат своите възможности за трудова реализация. На борсата се представиха осем фирми от Белоградчик, Димово, Ружинци и Видин. Явор Попов - експерт „Военен отчет" в община Белоградчик, даде подробна информация за набирането на кандидати за кадрови военни - гвардейска част, военоморски сили, специални войски и др. В момента тече срокът за подаване на молби от кандидатите за преминаването на конкурс за одобрение.

Април 8th

Лидерът на БСП Корнелия Нинова: КСНС показа ясно статуквото срещу промяната. Управляващите браниха със зъби и нокти статуквото, ние предложихме промяната

Управляващите браниха със зъби и нокти статуквото, ние предложихме промяната
На заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност не бе прието да има нов антикорупционен закон или да се направят поправки в настоящия. Управляващите смятат, че той е добър, работи и тепърва трябва да се направи анализ за въздействие. На второто ми предложение за процедура за избор на двама европейски прокурори, които ще работят на територията на България, премиерът арогантно ме препрати към Румъния, за да попитам какви са резултатите от борбата с корупцията там.

Април 5th

Директорът на Регионалната здравноосигурителна каса във Видин д-р Владимир Вълчев в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/MP9F2Vo2X9g е пълният видеозапис на интервюто с директора на Регионалната здравноосигурителна каса във Видин д-р Владимир Вълчев, което той даде зта предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. Разговорът със събеседника ни бе посветен на 20-годишнината от старта на здравноосигурителната система в България и от създаването на Националната здравноосигурителна каса с нейните регионални поделение, едно от което е и РЗОК-Видин. По този повод д-р Вълчев, който преди 20 години първи пое ръководството на РЗОК-Видин, припомни в името на какво бе предприета и реализирана тази мащабна реформа, която без изключение обхваща всички граждани на България.

Видинският депутат от БСП Филип Попов: ГЕРБ трябва да си отидат - те властват, а не управляват

„Всеки ден сме свидетели на поредния скандал, оставки и ширещата се корупция във властта. Затова и поискахме оставките на ръководството на КПКОНПИ“. Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов пред Българска свободна телевизия. „Властването на ГЕРБ цели 10 години в България води до обсебване на власт и пари, за да може една малка върхушка да живее добре за сметка на целия български народ“, категоричен бе Попов. Той коментира, че начинът това да бъде прекратено е ГЕРБ да си отидат от властта, защото те властват, а не управляват. „Данаил Кирилов е автор на много спорни закони, той предложи и сегашния председател на антикорупционната комисия и може би посочването му за министър е награда за това“, коментира още Филип Попов .

Април 4th

Видинското читалище „Светъл ден-2009" започна следващата си обучителна кампания с нов вело-стимуатор

Младежи от Народно читалище „Светъл ден-2009"-Видин преминаха обучение за работа с нов вело-симулатор, които, за разлика от предишния, показва вредното влияние  на алкохола или някои от трите вида наркотици (канабис,амфетамини, „вълшебни“ гъби) върху поведението на велосипедистите на пътя, съобщи за 44 ПАРАЛЕЛ консултантът на културното средище Борислав Ванков. „След успешната кампания за млади шофьори и превенция на употребата на наркотици  и алкохол  сред тях, младите хора от нашето читалище отново са готови  да работят в полза на цялото общество и да предпазват своите съграждани от вредните и понякога фатални последици от употребата на наркотици и алкохол“, заяви още Ванков.