В БЕЛОГРАДЧИК ЧЕСТВАХА ПЕТРОВДЕН – ПРАЗНИК НА ГРАДА, И ПРОВЕДОХА ТРАДИЦИОННИЯ ПАНАИР

На повече от сто години в далечната 1906 година, са корените на Празника на Белоградчик и Традиционният белоградчишки панаир. За поредна година те донесоха в града много радост, приятно настроение, веселие, и позитивни емоции. Домакини и гости се насладиха на…

След автогонка арестуваха видинчанин с 1790 кутии контрабандни цигари

В хода на проведена специализирана полицейска операция по линия „Акцизи“ в село Иново служители на РУ-Видин подали сигнал за спиране на лек автомобил „Дачия Сандеро“ с видинска регистрация, в който разкрили 1790 кутии (35 800 къса) контрабандни цигари, информират от…

От Областната дирекция на МВР информират: Изборният ден в област Видин започна в спокойна обстановка

Изборният ден започна спокойно, преди началото му няма регистрирани нарушения на обществения ред в региона. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail…

От ОДМВР-Видин гарантират сигурността, обществения ред и нормалното провеждане на евроизборите на 26 май

355 служители от органите на МВР-Видин ще охраняват изборните секции и ще осигуряват обществения ред в региона на предстоящите избори за членове на Европейския парламент. Оперативен щаб в Областната дирекция на МВР-Видин ръководи управлението на силите и средствата за опазване на обществения ред и сигурността в региона във връзка с провеждането на изборите. 355 полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари ще охраняват СИК и РИК, ще обезпечават реда и безопасността на движение в област Видин. Служителите на МВР ще поемат охраната на секциите в 18 часа на 25 май, тя ще продължи до обявяване края на изборния ден, както транспортирането и предаването на изборните книжа от всички СИК в РИК.

Председателят на Видинската търговско-промишлена палата Красимир Кирилов в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/-UL0iFtHy64 е пълният видеозапис на интервюто с председателя на Видинската търговско-промишлена палата (ВТПП) Красимир Кирилов, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В началото на разговора събеседникът ни припомни, че ВТПП е една от първите създадени в страната търговско-промишлени палати и в началото си тя е обединявала интересите на над 250 фирми, които са членували в нея. По този повод Кирилов подробно обясни какви са функциите и ролята на ВТПП в процеса на подпомагане на членуващите в нея икономически субекти, както и механизмите, чрез които те могат да защитават общи политики и намиране на решения в защита на специфичните интереси и проблеми на  бизнеса в региона.

Видински полицаи арестуваха трима видинчани за притежание на наркотици и един за контрабандни цигари

Три досъдебни производства са образувани в хода на специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена вчера във Видин, при която са арестувани трима видинчани за притежаване и разпространение на наркотици, съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. Оттам уточняват, че разследващите намерили при претърсване на жилище, обитавано от 23-годишен видинчанин, плик със 7,29 грама бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин при полевия наркотест. Две станиолени топчета със зелена суха листна маса открили служителите на реда при личен обиск на 19-годишен. Тревата, с тегло 0,51 грама, индикирала на канабис при полевия наркотест.

Видинското читалище „Светъл ден-2009“ реализира успешно партньорство по оста Европа-Азия

Представители на видинското Народно читалище "Светъл ден-2009" се завърнаха след успешни поредица от международни срещи проведени в китайския град Джухай, Макао и Хонг Конг, съобщи консултантът на читалището Борислав Ванков.Той уточни, че видинските читалищни дейци са участвали в изграждането и първоначалната дейност на работни групи по проект STARS. В тях, освен партньорите по проекта, са се включили представители на местните власти, държавни институции, бизнесът, както и други организации и доброволци. "Те ще подпомагат реализацията на дейностите по проекта, свързани със създаването на по-безопасна среда за велосипедистите и другите участници в движението, както и превенцията на употребата на алкохол и наркотици и влиянието им върху пътната безопасност", допълни Ванков. 

 

Назаем от ВидинВест: Радослав Георгиев: Младите българи трябва посочат кои да са приоритетите на страната ни за следващите 20 години

„Почти 30-годишният преход от 10 ноември 1989 година продължи твърде дълго и на този период от най-новата история на страната ни не само трябва да му се сложи край, но и активните млади българи трябва час по скоро да поемат инициативата в свои ръце да посочат кои да са приоритетите, по които да се развива България през следващите 20 години“, заяви за „Видин Вест“ лидерът на Гражданското сдружение „Активно общество“-Видин Радослав Георгиев.